La première édition du projet « Goût de France » aura lieu le 19 mars sur 5 continents et verra la participation de plus de 1000 chefs. Cet événement international, sous la forme d’un dîner, a pour but de rendre hommage à la gastronomie française, à sa capacité d’innovation et aux valeurs qu’elle véhicule. Le coup d’envoi de Goût de France sera aussi un clin d’œil à l’inscription du « repas gastronomique des Français » sur la liste du patrimoine immatériel de l’UNESCO.
Sélectionné par un comité présidé par Alain Ducasse, le Chef Ravi Kanhye du Château de Bel Ombre aura le plaisir de présenter une cuisine fine et créative aux inspirations françaises et mauriciennes lors de cette soirée exceptionnelle. Au menu, cuisse de canard en rillettes, bisque de langouste, filet de saumon, tournedos de bœuf Rossini, assiette de fromages et mille-feuille au chocolat. Le public est invité à déguster ce menu à Rs.3,500 par personne, dont un pourcentage sera reversé à l’association Caritas.
The first edition of « Goût de France » / Good France will take place on the 19th March 2015 on five continents with the participation of more than 1000 kitchen chefs. This international dinner event aims at paying a tribute to the French gastronomy, its innovating capacity and values. This gastronomic experience will also be a reference to the inscription of the “gastronomic meal of the French” on the list of the Intangible Cultural Heritage of Humanity.
The Chef Ravi Kanhye from Chateau Bel Ombre, who has been selected by a committee presided by Alain Ducasse, will honour the guests with a refined and creative cuisine combining French and Mauritian cuisine on that special evening. On the menu, duck leg rillettes, lobster bisque, salmon fillet, beef tournedos Rossini, cheese plate and chocolate millefeuille. Members of the public are invited to enjoy this menu at Rs.3,500 per person, out of which a percentage will be donated to the association Caritas.
Aperitif
Champagne and gougère
Cold Starter
Duck leg rillettes, Seared duck breasts and crunchy asparagus salad.
Hot Starter
Lobster bisque with caviar mousse
Fish
Salmon fillet seared with black salt, accompanied by champagne sauce and vegetables à la truffe
Meat
Beef Tournedos Rossini with its Madeira sauce
Cheese platter
Farm Reblochon , Tomme de Savoie and Vieux comté
Dessert
Chocolate mille-feuille
Aperitif
Champagne and gougère
Cold Starter
Duck leg rillettes, Seared duck breasts and crunchy asparagus salad.
Hot Starter
Lobster bisque with caviar mousse
Fish
Salmon fillet seared with black salt, accompanied by champagne sauce and vegetables à la truffe
Meat
Beef Tournedos Rossini with its Madeira sauce
Cheese platter
Farm Reblochon , Tomme de Savoie and Vieux comté
Dessert
Chocolate mille-feuille
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